Social Icons


Φωτογραφικό πρότζεκτ: Οι Επιβάτες




Το φωτογραφικό προτζεκτ "Επιβάτες" πραγματοποιήθηκε στο Μετρό του Λονδίνου(Tube) κατά την διάρκεια 2007-2009. Αποτελείται από εκατοντάδες τετράγωνες έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες μικρού φόρμα κατά τα ταξίδια μου με το μεταφορικό αυτό μέσο στην πόλη του Λονδίνου.
Σκοπός μου ήταν να μελετήσω την μοναξία του ανθρώπου, όταν βυθισμένος στις σκέψεις του στην διάρκεια του "ταξιδιού" μεταφέρεται σε άλλο μέρος στον Χώρο. Στο τραίνο μέσα ο χώρος περιορίζεται για τους επιβάτες και ο άνθρωπος έχει να αντιμετωπίσει την ακινησία, ενώ στην πραγματικότητα κινείται, έχει την ευκαιρία να αφεθεί, να παρατηρήσει, να σκεφτεί, να σιωπήσει...

Εστίασα αρκετά την φόρμα όπως αυτή καθορίζεται μέσα από τα όρια της φωτογραφίας και στο περιεχόμενο τη εικόνας. Οι επιβάτες δεν αντιλαμβάνονται ότιφωτογραφίζονται. Ετσι αποκόπτονται από την προσωπική επαφή με τον φωτογράφο και την διάδραση και αφήνονται ελεύθεροι να είναι χαμένοι στις σκέψεις τους και στο τώρα του ταξιδιού. Βλέποντας τις εικόνες μπορεί κάποιος να αναρρωτηθεί για την ίδια την μοναξιά του ανθρώπου στο ταξίδι προς τον θάνατο.


Translate