Social Icons


Ενισχύοντας την σύλληψη του μελλοντικου παιδιού μας










Τρόπος Ζωής

Υπάρχει πληθώρα αποδείξεων που υποδεικνύει ότι τακτική άσκηση για έστω και είκοσι λεπτά την ημέρα αυξάνει κατά περίπου 50% τις πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει. Αν σε αυτό προστεθούν ορισμένες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και η πόση καλής ποιότητας νερού, αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι η χρησιμότερη συμβουλή, η οποία μπορεί να δοθεί σε ένα ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί.

Είναι χρήσιμο ωστόσο οι δύο σύντροφοι να αλληλουποστηρίζονται και να συμφωνούν από κοινού όσον αφορά αυτές τις αλλαγές, οι οποίες δεν χρειάζεται να είναι αυστηρές. Έτσι και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιλέξουν τακτική άσκηση, και μια πιο αλκαλική δίαιτα (στο τέλος θα βρείτε μια λίστα με όξινα και αλκαλικά τρόφιμα).
Το ιονισμένο νερό, το οποίο είναι πιο αλκαλικό, μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία.
Ένα σημείο-κλειδί και για τους δύο συντρόφους είναι να αποφεύγουν χημικά που παρεμποδίζουν την ορθή λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, όπως αυτά που βρίσκονται σε κάποια φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και κάποια πλαστικά, διότι μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος, καθώς πολλά από αυτά έχουν την ιδιότητα να μιμούνται μόρια των οιστρογόνων ή να λειτουργούν ως ξενο-οιστρογόνα.
Πολλά πλαστικά και κάποια καλλυντικά περιέχουν φθαλικούς εστέρες, οι οποίοι -σύμφωνα με έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Rochester / New York- συσχετίζονται με την ολιγοσπερμία. Χρησιμοποιούνται στα πλαστικά για να τα μαλακώνουν και επομένως απαντώνται σε μεγαλύτερη ποσότητα σε μαλακά πλαστικά όπως, π.χ., στα μπιμπερό των βρεφών παρά σε σκληρά όπως τα σκεύη που μπορούν να πλυθούν σε ένα πλυντήριο πιάτων.
<< Διαβάστε την συνέχεια εδώ >>                                                     Απο Αλεξάνδρα Αντωνίου

   

Translate