Social Icons


Το μικρό Σπίτι στο Λιβάδι








Για όσους θυμόνται μια πιό ρομαντική εποχή της ελληνικής τηλεόρασης, μία από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές στα μέσα της δεκαετίας 1970 και μετά ήταν το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι. Ηταν μία Αμερικάνικη σειρά μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά που παιζόνταν στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ 2) για πολλά χρόνια.
Η σειρά είχε σαν θέμα της μία οικογένεια και τον περίγυρό της η οποία ζούσε σε μία φάρμα στην Μινεσσότα κοντά σε ένα χωρίο το Γουώνλατ Γκρόουβ (Walnut Grove) και ήταν η τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων της Λώρα Ιγκαλς Γουάιλντεργια το μικρό Σπίτι.
Στις αρχές του 1970 ο τηλεοπτικός παραγωγός του NBC Εd Friendly έμαθε για αυτά τα βιβλία και ενδιαφέρθηκε να τα μεταφέρει στην τηλεόραση. Ζήτησε λοιπόν από τον ηθοποιό Michael Landon να σκηνοθετήσει δύο πιλοτικά επεισόδια τα οποία αναμεταδόθηκαν από το δίκτυο του NBC στην Αμερική στις 30 μαίου 1974.  Η σειρά παίχτηκε στην αμερικάνικη τηλεόραση απο το 1974 μέχρι το 1983 (την τελευταία χρονιά ο Michael Landon και η "γυναίκα του" Karen Grassle) αποχώρησαν από την σειρά.
<< Διαβάστε την συνέχεια εδώ >>                                                          Απο Αλέξης Ζαπέρης

Translate